Gipsbuiken

Een prachtig tastbaar aandenken aan je zwangerschap.

Gipsbuik of Bellybowl laten maken en/of laten beschilderen?

Ik kan langs komen en samen met jou thuis of op je babyshower een gipsafdruk maken. Ook ben je welkom om in mijn atelier een gipsafdruk te laten maken. Je kan natuurlijk ook een eigen/zelfgemaakte gipsafdruk brengen in Marrum voor afwerking en beschildering.

1484470414310

De kosten zijn afhankelijk van jouw wensen.

Gemiddelde prijzen:

☆ Gipsbuik MAKEN op locatie: privé of babyshower.

  • Op locatie samen maken van gipsafdruk: vanaf €75,- inclusief materiaal.
  • Exclusief reiskosten.

☆ Gipsbuik AFWERKEN & SCHILDEREN naar ontwerp: vanaf €100,- per gipsafdruk.

  • Bijknippen, randen afwerken en verstevigen.
  • Gaatjes voor ophanging + ophangsysteem.
  • Gladmaken / egaliseren
  • Schuren en 2 lagen primer
  • Basislaag schilderen en verfraaiing/custompaint + afwerking

Elke opdracht is uniek. Extra opties, meer/extra bewerkingen en nieuwe ideeën zijn welkom. Voorafgaande aan een opdracht worden de kosten ingeschat en in overleg is alles mogelijk.

☆ Extra’s

Je kan de gipsbuik ophangen aan een spijker aan de muur. Ook een mogelijkheid is om de gipsbuik op een plaat of bijvoorbeeld steigerhout te bevestigen. Een houten plaat zou je mee kunnen schilderen of kunnen beplakken met behang. Dit kan ik voor je realiseren. In overleg is alles mogelijk.

Toelichting.

Inbegrepen zijn de kosten voor het gips en de tijd om het te maken. PaintIreen neemt er de tijd voor en is perfectionistisch in het gipsen. Je mag uiteraard zelf je eigen gemaakte gipsbuik aanleveren, maar mocht deze veel nabewerking en veel extra versteviging nodig zijn gaan de kosten daarvan omhoog omdat dit een tijdrovend klusje is.

De gipsafdruk moet mooie stevige, rechte randen hebben. Daarnaast moet de buik dik genoeg zijn om te schuren. Extra versteviging met gipsbanden of vloeibaar gips is dan een keuze. Wil je de buik helemaal mooi glad hebben moet je er vloeibaar gips overheen doen. Na het gipsen komt er primer op die fungeert als grondverfbasis.

Het schilderen gebeurd met verf met 40% pigment. Dit betekent een hoge dekking, goed kleurbehoud en je gipsafdruk zal dan niet gaan verkleuren aan de wand door bijvoorbeeld de zon. Je hebt matte en metallic kleuren. Goedkope verf heeft vaak maar 8% pigment. Je moet dan meerdere verflagen gebruiken om het dekkend te krijgen. De kleuren zijn minder intens en kunnen snel vervagen of vaal/wit worden. Dit is natuurlijk zonde. PaintIreen werkt altijd met de beste producten.

Een gipsbuik bewerken en versieren gaat best veel tijd in zitten. Daarnaast zijn er de productkosten van het gips, primer, kwasten, schuurpapier, verf en laklaag. €100,- voor de afwerking is een minimale prijs. Bij extra kosten voor een gipsafdruk die bijvoorbeeld groter is, of meer bewerking nodig is wordt dit vooraf kenbaar gemaakt bij aanvang.

(Prijzen zijn inclusief alle materialen en tijd. Exclusief 21% BTW en eventuele reiskosten)